آموزش اتصال به سرور از طریق SSH
در سیستم عامل های Windows ، Mac OS و Linux می توان از SSH برای اتصال به سرور استفاده کرد که در سیستم عامل ویندوز می توان از برنامه Command Prompt استفاده کرد اما با توجه به اینکه به طور پیش فرض از SSH پشتیبانی نمی کند پیشنهاد می شود که از برنامه هایی مثل Putyy یا OpenSSH برای این کار استفاده کنید.
در سیستم عامل های لینوکس و Mac OS نیز می توان از ترمینال یا همان Terminal برای دسترسی به SSH استفاده کنید.
ویندوز
قبل از شروع باید بیان کرد که کاربران ویندوزی برای اتصال و مدیریت سرور خود از نرم افزار های کمکی استفاده کنند که نرم افزار هایی نیز در فضای اینترنت وجود دارد که ما به شما نرم افزار Putty را پیشنهاد می کنیم که می توانید آن را از طریق سرچ در گوگل دانلود کنید.
(در صورتی که سرور شما دارای firewall باشد باید اطمینان حاصل کنید پورت SSH برای آن باز باشد. پورت SSH عدد 22 می باشد)
پس از دانلود و اجرای نرم افزار شما با صفحه ای مانند عکس زیر مواجه خواهید شد.
شما باید در کادر ( Host Name (or IP address اقدام به وارد کردن IP آدرس یا hostname سرور مدنظر خود کنید.
در کادر مربوط به Port نیز باید عدد 22 را وارد کنید.
قسمت Connection type نیز بر روی SSH باشد.
شما می توانید با کلیک بر روی گزینه Save در این صفحه نیز اطلاعات وارد شده را ذخیره کنید تا برای دفعات بعدی که اقدام به ورود می کنید با زدن گزینه Load بدون وارد کردن دوباره اطلاعات به SSH سرور دسترسی پیدا کنید.
سپس بر روی گزینه Open کلیک کنید و اگر برای شما پیغام PuTTY Security Alert که یک پیام امنیتی می باشد نشان داده شد در صورتی که به سرور خود اطمینان دارید بر روی گزینه YES کلیک کنید.
پس از این برای شما یک پنجره سیاه رنگ باز می شود که در قسمت login as از شما می خواهد یوزر خود را وارد کنید که در حالت عادی این نام root می باشد.
پس از وارد کردن اطلاعات enter را بزنید تا پس از مدتی انتظار پیام root@ip yourserver ‘s password به نمایش در بیاید و شما بتوانید رمز را وارد کنید که در هنگام وارد کردن به دلیل مسائل امنیتی رمز وارد شده نمایش داده نمی شود و سپس enter را بزنید.
در صورتی که اطلاعات وارد شده صحیح باشد به شما username@hostname [~] # نمایش داده می شود و شما می توانید دستورات موردنظر خود را به SSH دهید ولی در صورت اشتباه بودن یوزر و رمز پیام Access denied به نمایش در خواهد آمد.
اگر شما چندین بار اطلاعات را به صورت اشتباه وارد کنید دسترسی شما محدود خواهد شد و پیام network error : connection timed out نمایش داده می شود.
همچنین شما می توانید برای راحتی در دسترسی در کادر ( Host Name (or IP address مربوط به Putty همراه با IP آدرس یوزر خود را نیز وارد کنید. مانند:
your user @ your ip or hostname
لینوکس و Mac OS
ترمینال سیستم عامل خود را باز کنید و دستور زیر را در ترمینال وارد کنید.
ssh [username]@[hostname]
اطلاعات Username و hostname یا IP سرویس توسط شرکت سرویس دهنده برای شما باید ارسال شده باشد که باید آنها را در این دستور جایگزین کنید و Enter بزنید.
به طور معمول در اکثر سرویس ها از نام کاربری root برای دسترسی استفاده می شود.
در مرحله بعد از شما تاییدیه برقراری ارتباط خواسته می شود که باید yes وارد کنید.
حال سیستم از شما درخواست رمز می کند که باید رمز دسترسی به SSH را وارد کنید.
پس از وارد کردن password از طریق SSH به سرور متصل می شوید.
در اینجا به پایان این مطلب رسیدیم و امیدواریم آموزش اتصال به سرور از طریق SSH مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که امنیت سرور برای شما اهمیت دارد و تمایل دارید که اتصالی کاملا امن به سرور خود داشته باشید از کلید های SSH برای اتصال به سرور استفاده کنید که در آموزش اتصال به SSH سرور با کلید به طور کامل در این زمینه توضیح داده ایم.