مت مولنوگ (Matt Mullenweg)، طراح و پایه گذار وردپرس، اثر خود را در سال ۲۰۰۳ به کاربران وب عرضه کرد. وردپرس، در ابتدا نرم افزار کدبازی بود که توسط وبلاگنویسان به طور گسترده مورد استقبال قرار میگرفت. اما بعدها با بروزرسانی برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا، وردپرس پیشرفته به کاربران معرفی شد و به صورت امروزی درآمد که به وسیله آن میتوان انواع وبسایتهای فروشگاهی، شخصی، خبری و… را حرفه ای طراحی کنیم.
ویژگیهای وردپرس چیست؟
هر شخصی در جایگاه برنامه نویس یا طراح وبسایت باید بداند وردپرس چیست؟ تا بتواند به نحو احسن از قابلیتهای آن استفاده کند. وردپرس بسیار کارآمد و حرفهای خواهد بود به شرطی که به خوبی با آن آشنا باشیم!
نصب آسان و راحت
یکی از شاخصترین ویژگیهای وردپرس نصب آسان آن است. به گونهای که در عرض چند دقیقه یک فرد نه چندان حرفهای، قادر به نصب و ایجاد صفحات جدید خواهد بود. سادگی و بدون دردسر بودن راهاندازی این سیستم مدیریت محتوا، باعث شده است که در بین طراحان سایت از محبوبیت ویژهای برخوردار باشد.
قابلیت ایجاد بخشهای گوناگون
پس از طراحی پوسته وردپرس، میتوانید با استفاده از افزونهها، هر بخشی که در سایت خود با توجه به کاربری آن نیاز داشتید را به وجود آورید. به عنوان مثال سایت مورد نظر شما یک سایت فروشگاهی است و برای سایت فروشگاهی بخشهایی نظیر درگاه پرداخت، سبد خرید و… نیاز است تا تعریف شود و این امکان به راحتی با استفاده از افزونهها انجام پذیر است.
مدیریت آسان
پس از طراحی و شخصیسازی سایت وردپرسی خود، اقدام به انتشار محتوا خواهید کرد. اگر با سایر سیستمهای مدیریت محتوا کار کرده باشید، متوجه خواهید شد که مدیریت سایت با استفاده از وردپرس بسیار سادهتر است. وردپرس فضای مدیریتی قابل درک و سادهای دارد و هر فرد مبتدی میتواند از آن استفاده کند.
امنیت
پس از راهاندازی سایت مورد نظر یکی از اساسیترین مسائلی که باید به آن توجه کنیم، مسئله امنیت در برابر هک شدن است. وردپرس با بروز رسانیهای مستمر خود، امنیت سایتها را تامین میکند. اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که تضمین ۱۰۰ درصدی امنیت در فضای وب، تا حدی امکان ناپذیر است و ممکن است در صورت استفاده از آخرین ورژن وردپرس باز هم مورد هجوم هکرها قرار بگیرید و دلیل آن احتمالا استفاده از هاست یا افزونههای نامعتبر است. بنابراین فراموش نکنید که در طراحی وبسایت امنیت را از همه لحاظ تامین کنید.
پشتیبانی مطلوب
یکی از موارد مهمی که در هنگام انتخاب سیستم مدیریت باید به آن توجه کنید، سطح پشتیبانی آن و اطلاعات قابل دسترس، در کشور شماست. خوشبختانه استفاده از وردپرس در کشور ما برای طراحی سایت بسیار مرسوم است و نیز از محبوبیت بالایی برخوردار میباشد، به همین دلیل مطالب و آموزشهای لازم، فایلهای مورد نیاز و آپدیتها، به راحتی در دسترس قرار میگیرند. همچنین در صورت بروز مشکل میتوانید به آدرسهای wp-persian.com و wordpress.org مراجعه کنید و در قسمت انجمنهای پشتیبانی، مشکلات و سوالات خود را مطرح کنید.
رایگان بودن
استفاده از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا از خیلی جوانب بسیار مقرون به صرفه تر از سایر سیستمها میباشد. در ابتدا لازم به ذکر است که امکان طراحی سایت در وردپرس به صورت کاملا رایگان وجود دارد و نیز بسیاری از افزونههای آن نیز رایگان هستند. آن دسته از افزونههایی که باید خریداری شوند و یا به حالت پریمیوم ارتقا داده شوند نیز، قیمت مناسبی دارند و شما میتوانید با کمترین هزینه، سایتی حرفه ای طراحی کنید. اگر شما در بازار طراحی وبسایت شاغل هستید، انتخاب وردپرس برای آن دسته از مشتریانی که سایتی با قیمت مناسب میخواهند، بهترین انتخاب است.
با وردپرس چه سایتهایی را میتوان ایجاد کرد؟
یکی از مزیتهای وردپرس طراحی انواع سایت با هر هدف و امکاناتی است به عنوان مثال: وبلاگ، وبسایت شخصی، وبسایت تجاری، فروشگاه آنلاین، وبسایت آموزشی، وبسایت کاری و… .
افزونههای وردپرس
در صورت جستجو در مورد سیستم مدیریت محتوای وردپرس، بدون شک به مطلب افزونهها روبرو خواهید شد. اما منظور از افزونههای وردپرس چیست؟
افزونهها برای وردپرس به منزله پلاگین برای نرم افزار هاست که کمک میکند بسیاری از طراحیها و بعضی امکانات خاص بر روی وردپرس قابل انجام شود. در آدرس WordPress.org/plugin directory در حال حاضر ۴۸۰۰۰ افزونه به صورت رایگان موجود است که البته با جستجو در سایر سایتها، این تعداد بیشتر نیز خواهد شد. به عنوان مثال با استفاده از افزونهها قادر خواهید بود:
- با نصب افزونه ووکامرس، سایت فروشگاهی راه اندازی کنید.
- Job Manager این افزونه امکان ساخت یک فرم شغلی را به شما میدهد.
- با استفاده از افزونه Envira Gallery وبسایت عکاسی خود را بسازید.
- افزونه Knowledge base این امکان را به شما میدهد که یک وبسایت ویکی داشته باشید.
و بسیاری دیگر از قابلیتهایی که افزونههای وردپرس به شما میدهند.
در بین کاربران وردپرس جملهای معروف وجود دارد که میگوید: برای این هم افزونه هست! که این جمله اشاره به امکان پیاده سازی تمامی ایدههایی است که شما در ذهنتان دارید! دامنه استفاده از افزونهها بسیار گسترده است و ممکن است یک افزونه در حد اضافه کردن یک آیکون باشد و یا افزونه پیشرفتهای مانند ووکامرس باشد که بتواند یک پلتفرم فروشگاهی را ایجاد کند.
مخزن وردپرس چیست؟
یکی از ویژگیهای وردپرس قابلیت توسعه توسط کاربران است. به همین منظور از طرف سایت وردپرس مخزنی آماده شده است که برنامه نویسان و علاقمندان بتوانند افزونههایی که طراحی میکنند را با نام خود در این مخزن به اشتراک با سایر کاربران وردپرس بگذارند. این ویژگی فرصتی نیز برای کسب درآمد برنامهنویسان از این طریق شده است و آنها میتوانند افزونههای خود را در صورتی که کیفیت مطلوب داشته باشد، به فروش برسانند.
پوستهی وردپرس
حالا که فهمیدیم وردپرس چیست باید از پوسته وردپرس صحبت کنیم. پوستهی وردپرس، قالب وردپرس یا همان WordPress Theme، طرح اصلی وبسایت وردپرس شماست! همان قالب سایت شما که کاربران میبینند. کارهای مختلفی را انجام میدهد که واضحترین و رایجترین آنها، تعیین آرایش قرار گرفتن عناصر مختلف صفحات وب در کنار یکدیگر میباشد. البته کسانی که به صورت فنی با وردپرس آشنایی داشته باشند، میدانند که مسائل دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان از قابلیت انعطاف پذیری مناسبی که در وردپرس وجود دارد استفاده کرد.
یک سایت وردپرسی در واقع رایگان است، اما نصب آن، داشتن یک قالب اختصاصی حرفهای، پشتیبانی، هاست و فضای میزبانی همه هزینه دارند. تخصص ما طراحی قالب برای سایت وردپرسی شماست، یعنی طراحی قالب وردپرس. شما میتوانید طراحی حرفهای سایت وردپرسی خود را بر اساس آن چیزی که نیاز دارید به ما بسپارید.
برای اینکه برای سایت وردپرسی خودتان قالب مناسب انتخاب کنید، با جستجوی دانلود قالب وردپرس در گوگل، میتوانید سایتهای مناسبی را پیدا کنید که در این زمینه کار میکنند؛ سایت وبمسترفا نیز در این زمینه میتواند به شما کمک کند.
وردپرس و موتورهای جستجو
به طور کلی وردپرس به گونهای ساخته شده است که از محبوبیت خوبی نزد موتورهای جستجو برخوردار است. اما هرگز نباید فراموش کرد که توجه به سئو یا همان بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو (SEO -> Search Engine Optimization) برای سایتهای وردپرسی بسیار حائز اهمیت است. توصیهی اکید ما به کسانی که قصد استفاده از وردپرس را برای وبسایت خودشان دارند این است که اگر افزایش میزان بازدیدها از طریق موتورهای جستجو برایتان اهمیت دارد، حتما کار طراحی پوستهی خودتان را به کسانی بسپارید که اطلاعات خوبی از سئو دارند.
وردپرس یا سایر سیستمهای سایت ساز؟!
طبق آمار رسمی وردپرس، ۳۳% از وبسایتها از وردپرس استفاده میکنند! و در ایران بیش از ۶۵% از وب سایتها وردپرسی هستند.
شما نیز همین الان تصمیم بگیرید تا وبسایت وردپرسی خود را راه اندازی کنید. در محیط وب و همچنین در میان کاربران مختلف، اینگونه مباحث زیاد مطرح است که طرفداران هر کدام از سیستمهای مدیریت محتوا، سعی دارند تا نرم افزار محبوب خودشان را به عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر، معرفی کنند. اما حقیقت آن است که چنین بحثهایی فرد را به یاد بحثهای انجام شده میان کاربران و طرفداران ویندوز و لینوکس می اندازد و تمام اینها در حالی است که طرح اینگونه مباحث از پایه دچار اشکال است. چرا که هر کدام از این نرم افزارها و یا سیستم عاملها، برای محیطها و کاربردهای خاص خودشان طراحی شده اند و مناسب همان کار هستند. برای روشن شدن بحث تصور کنید از شما سوال کنند که به نظر شما یک خودروی سواری بهتر است، یا یک خودروی سنگین؟ خب قطعا پاسخ شما این خواهد بود که هر کدام از اینها برای کار خاصی طراحی و ساخته شدهاند و نمیتوان به طور کلی چنین مقایسه ای را انجام داد.
اما روی هم رفته سیستم وردپرس از لحاظ موتورهای جستجو یا سئو، از لحاظ سرعت بارگزاری، کیفیت خدمات، آسانی کاربرد و همچنین امنیت و افزونههای مختلف جایگاه بسیار خوبی دارد و پیشنهاد میکنیم که از این سرویس استفاده کنید.
علاوه بر ویژگیهای فوق، وردپرس قابلیت دسترسی راحت برای ویرایش را دارا میباشد. بنابراین اگر میخواید سایت وردپرسی خود را راه اندازی کنید، با ما تماس بگیرید تا با کمترین هزینه این کار را برای شما انجام دهیم. مراحل طراحی سایت وردپرس به این صورت است که ابتدا درخواست شما با توجه به نوع سایت درخواستی بررسی و برآورد قیمت و اعلام میگردد؛ سپس سایت شما بنابر تقاضای مشتری، وردپرس یا برنامه نویسی، سایت شما طراحی و به شما تحویل خواهد شد.
۳ دیدگاه
متین رضاخانی
21 بهمن 1398ممنون از توضیحات.
سناتور هاست
21 بهمن 1398خواهش میکنم
وحید حسنی
21 بهمن 1398مطالب بسیار زیبا و آموزنده