پروتکل POP3 چیست؟
همانطور که توضیح دادیم POP3 مخفف Post Office Protocol نسخه 3 است و یکی از پروتکل های استاندارد اینترنت جهت دریافت ایمیل می باشد که پیام را از یک سرور ایمیل گرفته و به سرویس گیرنده محلی یا همان کاربر هدف تحویل می دهد. یکی از مزایای POP3 این است که افراد می توانند ایمیل های دریافتی خود را ذخیره سازی کنند و حتی در زمان هایی که دسترسی به اینترنت ندارند و آفلاین هستند ، ایمیل های خود را مشاهده کنند.
با استفاده از POP3 افراد می توانند بر روی هر سیستمی که به اینترنت متصل است ، ایمیل های خود را دریافت کرده و بخوانند اما این مورد نیاز به دسترسی اکانت ایمیل و همچنین پیکربندی درست تنظیمات پروتکل POP3 بر روی دستگاه مورد استفاده دارد.
در حقیقت پروتکل POP را می توان مانند اداره پست تصور کرد که بسته ها را از کاربران فرستنده دریافت کرده و آنها را از طریق مختلف (سرور ها) برای گیرنده ارسال می کند و مزیت آن نیز این است که پس از ارسال ایمیل به گیرنده ، دیگر هیچ نسخه ای از آن ایمیل بر روی سرور ها نگهداری یا ذخیره نمی شود و با تایید دریافت شدن ایمیل ، POP پیام را از روی سرور حذف می کند.
استفاده از پروتکل POP3 در بین سرویس دهنده های الکترونیک بسیار فراگیر است و دلیل آن نیز سادگی استفاده از پروتکل POP3 و همچنین درصد بالای دریافت موفقیت آمیز ایمیل ها می باشد. به همین دلایل با وجود معرفی نسخه های جدیدتر پروتکل POP همچنان POP3 استفاده بیشتری در میان کاربران دارد.
نحوه عملکرد POP3
همانطور که توضیح دادیم پروتکل POP3 یکی از روش های استاندارد و ساده برای دریافت پیام های ایمیل است و عملکرد آن به این صورت است که یک سرور ایمیل POP3 پیام ها را فرستنده ها دریافت می کند و بر اساس اطلاعات آنها را دسته بندی و فیلتر می کند. پس از متصل شدن کاربر گیرنده به اینترنت ، وی پیام را از سرور ایمیل دریافت کرده و ایمیل برای امنیت اطلاعات و حفظ حریم شخصی افراد از روی سرور حذف می شود.
البته تنظیماتی فراهم است تا کاربران یا مدیران بتوانند با استفاده از آنها اقدام به ذخیره سازی ایمیل ها به صورت دوره ای کنند.
در صورتی که شما از نرم افزار های مدیریت ایمیل مثل Outlook یا Mail استفاده می کنید ، باید برای دریافت ایمیل های خود تنظیماتی را انجام دهید که یکی از این موارد انتخاب پروتکل دریافت ایمیل است که معمولا یکی از پروتکل رایج IMAP یا POP3 انتخاب می شوند. عملکرد پروتکل IMAP نسبت به POP3 کمی پیچیده تر است که در مطالب آینده به توضیح درباره این پروتکل و همچنین تفاوت پروتکل IMAP و POP3 می پردازیم.
پروتکل POP3 به صورت پیش فرض از دو پورت اختصاصی استفاده می کنند.
پورت 110 که پورت غیر رمزگذاری شده پروتکل POP3 می باشد.
پورت 995 که پورت امن پروتکل POP3 می باشد.
در اینجا به پایان این آموزش رسیدیم و امیدواریم که مطلب پروتکل POP3 چیست؟ مورد توجه شما قرار گرفته باشد.