ثبت دامنه چیست؟ چاپ


دامنه چیست؟

هر وب سایتی در سطح اینترنت یک آدرس مشخص برای شناسایی و دسترسی کاربران دارد که این آدرس همان Domain یا دامنه هر سایت شناخته می شود.

دامنه چیست؟

دامنه را مثل یک آدرس مشخص تصور کرد که این آدرس می تواند ما را به خانه ای مشخص در سطح شهر برساند. دامنه نیز دقیقا مثل همان آدرس یک خانه است اما با این تفاوت که دامنه آدرس یک سایت در سطح وب و فضای اینترنت است.

از اولین مقدمات راه اندازی یک سایت که باید در نظر گرفت ، ثبت دامنه متناسب با موضوع سایت و کسب و کار خود و همچنین خرید هاست پر سرعت و با کیفیت جهت در دسترس قرار گرفتن سایت برای کاربران است.

دامنه ای که شما برای سایت خود انتخاب می کنید در حقیقت آدرسی است که کاربران با آن می توانند به سایت شما دسترسی داشته باشند.

هر دامنه نیز از بخش های مختلفی مثل پروتکل ، بخش عمومی ، بخش نام و پسوند دامنه تشکیل می شود.

در مورد انواع دامنه ها  و پسوند ها در آموزش دامنه اینترنتی چیست توضیح کاملی ارائه دادیم که می توانید این مطلب را مطالعه کنید.

هر دامنه هر چقدر که نامی خلاقانه تر داشته باشد می تواند جذابیت دیداری و شنیداری بیشتری در میان کاربران برای سایت شما ایجاد کند.

از مواردی که بسیار روی آن بحث می شود تاثیر پسوند دامنه بر روی سئو است که این موضوع کاملا اشتباه است و پسوند دامنه تاثیری بر روی سئو سایت شما ندارد.

از موارد مهم دیگر برای ثبت دامنه که باید به آن توجه داشت : ارتباط نام و پسوند دامنه با نام سایت ( یا کسب و کار ) ، نوع کسب و کار و … است که می توانید برای ثبت یک دامنه قوی مطلب راهنمای انتخاب نام دامنه را مطالعه کنید.

ثبت دامنه چیست

پس از اینکه در مورد دامنه اطلاعات کافی کسب کردیم حال می خواهیم برای شما در مورد ثبت دامنه و اینکه ثبت دامنه چیست توضیحات کاملی را بیان کنیم.

ثبت دامنه چیست

در سطح اینترنت شما می توانید دامنه ای با پسوند دلخواه خود را در صورتی که پیش از آن ثبت نشده باشد را در بازه ای از 1 تا 10 سال ثبت کنید و تحت مالکیت ( اجاره ) خود داشته باشید اما نمی توانید یک دامنه را به صورت دائمی تحت مالکیت خود داشته باشید.

البته ممکن است در اینجا یک ابهام ایجاد شود و باید توضیح دهیم هر دامنه پس از ثبت توسط یک نفر در صورتی که دوباره توسط آن شخص تمدید نشود پس از یک بازه زمانی مشخص قفل شدن ، برای ثبت دوباره توسط عموم آزاد می شود.

همچنین هر دامنه و پسوند برای ثبت ، تمدید و انتقال قوانین خاص خود را دارد و تمام دامنه دارای یک قانون واحد نیستند.

دامنه های اینترنتی زیر نظر موسسه غیر انتفاعی و جهانی آیکان ( ICANN ) مدیریت و توسط ریجسترار ها که در حقیقت مثل نماینده ICANN عمل می کنند ثبت می شود.

ICANN چیست؟

همانطور که توضیح دادیم آیکان یا ICANN یک موسسه غیرانتفاعی است که در کشور آمریکا و ایالت کالیفرنیا قرار گرفته و وظیفه مدیریت و ثبت دامنه های اینترنتی را بر عهده دارد.

به دلیل گستردگی دامنه ها و مسئولیتی حجم انبوه دامنه ها با پسوند های مختلف ایجاد می کند ICANN سعی کرده به طور دقیقی به مدیریت دامنه ها بپردازد.

ICANN مسئولیت ثبت و مدیریت دامنه های کشوری را بر عهده نهاد ها و سازمان های وابسته به هر کشور قرار داده است.

همچنین ICANN مسئولیت ثبت دامنه های سطح بالا ( TLD ها ) را به شرکت هایی که به عنوان نماینده ICANN در سطح دنیا شناخته می شوند واگذار کرده که آنها را ریجسترار می نامند.

تعداد حدودی مراکز ثبت دامنه که به عنوان نماینده ICANN شناخته می شوند 900 عدد در سطح جهان می باشند.

تمام این مراکز که ICANN Approved Registrar نامیده می شوند زیرنظر آیکان عمل کرده و مدیریت می شوند.

به عنوان مثال مرجع ثبت دامنه های ملی ایران بر عهده ایرنیک است یا مرجع دامنه .com موسسه 1&1 Internet AG آلمان است.

ریجسترار چیست؟

همانطور که توضیح دادیم ریجسترار ها یا ICANN Approved Registrar به عنوان نماینده آیکان شناخته می شوند.

هر ریجسترار برای اینکه ثبت کننده معتبر ICANN شناخته شود باید هزینه هایی را به این منظور پرداخت کند.

ثبت دامنه چیست

رقابتی که سیستم ثبت نام مشترک برای ریجسترار ها ایجاد می کند باعث می شود که کاربر نهایی برای ثبت دامنه مورد نظر خود بیشترین نفع را ببرد.

زیرا ریجسترار ها برای جلب نظر کاربران به خود سعی می کنند که تعرفه ثبت دامنه با پسوند های مختلف را پایین نگه دارند و همچنین در کنار ثبت دامنه به کاربران خدمات دیگری را نیز به صورت رایگان یا پولی ارائه کنند.

اطلاعات کاربران ثبت کننده دامنه بر روی پایگاه داده ای مرکزی ثبت و در سرور های آیکان در سراسر دنیا کپی و ذخیره می شود تا امکان دسترسی کاربران به دامنه و عدم ثبت آن توسط شخص دیگری فراهم باشد.

از موارد قابل ذکر این است که شما می توانید دامنه ای که در یک ریجسترار ثبت کرده اید را با پرداخت هزینه به ریجسترار دیگری انتقال دهید.

ریجسترار ها معمولا خود به طور مستقیم اقدام به ثبت دامنه نمی کنند ( ممکن است با هزینه ای بالاتر از معمول انجام شود ) و خود آنها نیز سایت و شرکت هایی را به عنوان نماینده ثبت دامنه با پسوند های مختلف ثبت نام و جذب می کنند.

شرایط ثبت دامنه چیست؟

هر دامنه متناسب با پسوند شرایط ثبت مختلفی دارد که قوانین ثبت آن می تواند برای دامنه های کشوری توسط سازمان مسئول آن دامنه تعیین شود و برای دامنه های سطح بالا و عمومی نیز توسط ICANN مشخص شود.

به طور مثال برای دامنه های اختصاصی مثل پسوند gov به دلیل اینکه یک پسوند برای نهاد ها و شرکت های دولتی است نیاز به ارائه مدارک وجود دارد.

پسوند های عمومی و پرطرفداری مثل دامنه .com و .net شرایط و قوانین خاصی برای ثبت ندارند و توسط عموم مردم قابل ثبت هستند.

برای ثبت هر دامنه شما باید هزینه ثبت آن که توسط ریجسترار تعیین شده را پرداخت کنید.

از شرایط عمومی برای ثبت تمام دامنه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. تعداد حروف نام دامنه باید بین 3 تا 63 حرف باشد.
  2. دامنه پیش از این نباید توسط شخص یا سازمان دیگری ثبت شده باشد.
  3. برای ثبت دامنه نمی توان از فاصله خالی در بین حروف استفاده کرد.
  4. ثبت دامنه با حروف ، اعداد و نشانه – مجاز است.

و …

همانطور که بیان کردیم ممکن است دامنه های کشوری به دلیل حساسیت بیشتر این نوع دامنه ها ، متناسب با قانون هر کشور شرایط ثبت متفاوتی داشته باشند.

برای مشاهده تعرفه ثبت دامنه ما می توانید لیست تعرفه ها را در صفحه تعرفه ثبت دامنه مشاهده بفرمایید.

امیدواریم مطلب ثبت دامنه چیست مورد توجه شما قرار گرفته باشد و توانسته باشیم توضیحات کاربردی درباره دامنه خدمت شما ارائه کنیم.


آیا این پاسخ مفید بود؟

  • دامنه, Domain, دامنه چیست
  • 0
« بازگشت